Reklama

Ryžový nákyp s jablkami a kokosom

Ryžový nákyp s jablkami a kokosom
Reklama

Ryžový nákyp s jablkami a kokosom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g guľatozrnnej ryže
  • 1 ks 350-400 ml kokosového mlieka
  • 1 štipka soli
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • 1-2 ks tobolky kardamómu
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 2 lyžice masla + na vymazanie formičiek
  • 4-5 ks jabĺk (stredne veľkých)
  • 1 štipka mletej škorice
  • 3 lyžice strúhaného kokosu";i:10;s:30:"2 lyžice marhuľového džemu

Postup

Krok 1

Dajte variť ryžu s mliekom. Pridajte štipku soli, cukor, kardamóm, vanilku a varte, kým ryža nezmäkne. Potom odstavte, pridajte maslo a dobre premiešajte. Zatiaľ očistite 2-3 jablká, nakrájajte ich na drobnejšie kocky a dajte na panvicu s jednou lyžicou masla. Nechajte ich skaramelizovať a zmäknúť, bude to trvať maximálne 5 minút. Nakoniec pridajte trochu škorice a premiešajte.

Malé zapekacie misky s priemerom 8 cm vymažte maslom a do každej dajte polovicu ryže. Na ňu rozdeľte udusené jabĺčka, posypte ich strúhaným kokosom a prekryte zvyšnou ryžou. Z ostatných jabĺčok nastrúhajte jemné plátky a tie poukladajte dookola misky do tvaru ruže. Pečte v rúre vyhriatej na 185 °C asi 20 minút. Upečený nákyp potrite marhuľovým džemom a podávajte ešte teplý.

Vyberáme pre vás niečo PLUS