Šalát Cézar
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Šalát Cézar
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks vajíčka
- 1 ks väčšie kurča
- 3 lyžice oleja
- 4 ks plátky toastového chleba
- 2 ks stredne veľké cibule
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks petržlenovú vňať
- 1 ks hlávkový šalát
- 1 ks šťavu z 1 citróna
- 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:32:"1 lyžica worcesterskej omáčky";i:12;s:17:"1 lyžica oregana";i:13;s:35:"2 lyžice nastrúhaného parmezánu";i:14;s:36:"1 ks nastrúhanú citrónovú šupku";i:15;s:23:"1 ks sardely na ozdobu.
Postup
Krok 1
Vajíčka uvaríme na tvrdo a pokrájame na kocky. Kurča zbavené kože naporciujeme a osušíme. Porcie kurčaťa opečieme v horúcom oleji, z každej strany 5 až 6 minút. Osolíme a okoreníme ich a odložíme. Toastový chlieb nakrájame na kocky. Cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Hlávkový šalát po umytí necháme odkvapkať, rozoberieme na lístky, ktorými vyložíme taniere. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Do kuracieho výpeku vložíme nakrájaný chlieb, cibuľu a cesnak. Opečiem do zlatista. Pridáme worcesterskú omáčku a oregano. Zmiešame s parmezánom, vajíčkami a petržlenovou vňaťou. Naplníme šalátové listy, pridáme kura, ozdobíme kolieskami citróna a sardelami.