Šalát Slonie žrádlo
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:59)

Reklama
Šalát Slonie žrádlo
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg mäkkej krájanej salámy
- 6 ks veľkých cibúľ
- 1 hrnček zaváraných uhoriek
- 2 ks polievkové lyžice oleja
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 1 lyžica octu
- 210 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica chilli
- 6 ks kociek cukru";i:10;s:19:"40 ks dkg majonézy
Postup
Krok 1
Na drobno nakrájame salámu, uhorky i cibuľu. Zmiešame olej, ocot, pretlak, horčicu, soľ, cukor a chilli a za stáleho miešania privedieme do varu. Chvíľu povaríme a potom nalejeme na salám s uhorkami a cibuľou. Necháme vychladnúť a pridáme majonézu. Natierame na sendvič, alebo jeme ako šalát.