Šalát zo špaldových cestovín s kukuricou a reďkovkou
20. 12. 2010, 15:23

Reklama
Šalát zo špaldových cestovín s kukuricou a reďkovkou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks balíka celozrných špaldových cestovín
- 4 ks natvrdo uvarené vajcia
- 3 ks rajčiny
- 1 ks cibuľa
- 150 g mrazenej kukurice
- 1 ks zväzok reďkoviek
- 4 lyžice kvalitného oleja
- 1 ks vínny ocot
- 1 ks alebo šťava z citróna (podľa chuti)
- 1 ks soľ";i:10;s:26:"1 ks mleté černe korenie";i:11;s:29:"trocha ks práškového cukru";i:12;s:14:"trochu ks vody";i:13;s:25:"1 ks petržlenová vňať";i:14;s:20:"1 ks alebo pažítka
Postup
Krok 1
Široké špaldové cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať na sitku. Kukuricu necháme rozmraziť a tiež odkvapkať. Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Reďkovku nastrúhame na hrubé slíže a posolíme. Z octu (citrónovej šťavy), oleja, korenia, cukru a vody pripravíme nálev, ktorý premiešame s cestovinou, kukuricou a reďkovkou. Dáme na chvíľu do chladničky. Rajčiny i olúpané vajcia nakrájame na osminky. Vychladnutý šalát rozložíme na taniere, striedavo obložíme rajčinami a vajciami a posypeme nakrájanou pažítkou alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.