Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šalát zo špaldových cestovín s kukuricou a reďkovkou

Cestoviny s tuniakom
Reklama

Šalát zo špaldových cestovín s kukuricou a reďkovkou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks balíka celozrných špaldových cestovín
  • 4 ks natvrdo uvarené vajcia
  • 3 ks rajčiny
  • 1 ks cibuľa
  • 150 g mrazenej kukurice
  • 1 ks zväzok reďkoviek
  • 4 lyžice kvalitného oleja
  • 1 ks vínny ocot
  • 1 ks alebo šťava z citróna (podľa chuti)
  • 1 ks soľ";i:10;s:26:"1 ks mleté černe korenie";i:11;s:29:"trocha ks práškového cukru";i:12;s:14:"trochu ks vody";i:13;s:25:"1 ks petržlenová vňať";i:14;s:20:"1 ks alebo pažítka

Postup

Krok 1

Široké špaldové cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať na sitku. Kukuricu necháme rozmraziť a tiež odkvapkať. Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Reďkovku nastrúhame na hrubé slíže a posolíme. Z octu (citrónovej šťavy), oleja, korenia, cukru a vody pripravíme nálev, ktorý premiešame s cestovinou, kukuricou a reďkovkou. Dáme na chvíľu do chladničky. Rajčiny i olúpané vajcia nakrájame na osminky. Vychladnutý šalát rozložíme na taniere, striedavo obložíme rajčinami a vajciami a posypeme nakrájanou pažítkou alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS