Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šalátová polievka

Šalátová polievka
Reklama

Šalátová polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks hlávkový šalát
  • 1 ks voda
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 ks hladká múka
  • 1 ks soľ
  • 1 ks kôpor
  • 1 ks ocot alebo nálev z nakladaných sladkokyslých uhoriek

Postup

Krok 1

Hlávkový šalát rozoberieme na jednotlivé listy, umyjeme ich v niekoľkých vodách a pokrájame ho. Dáme ho do hrnca s vodou a pár minút povaríme. Urobíme zátrepku z múky, vody a kyslej smotany a vlejeme ju do hrnca a premiešame. Polievku osolíme a povaríme 10-15 minút. Polievku odstavíme a na záver pridáme nasekaný kôpor. Najlepšia je vlažná, v letných horúčavách ideálna. Tip: Namiesto octu odporúčame nálev z nakladaných sladkokyslých uhoriek.

Vyberáme pre vás niečo PLUS