Šampiňóny na smotane
20. 2. 2014, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:13)

Reklama
Šampiňóny na smotane
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 1 ks šľahačkovú smotanu
- 1 ks malú cibuľu
- 2 ks PL oleja
- 2 ks PL výberovej múky
- 1 ks ČL mletej papriky
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks bobkový list
- 3 ks nové korenia
- 5 ks čierne korenia";i:10;s:17:"1 ks ČL horčice";i:11;s:16:"1 ks ČL kečupu";i:12;s:11:"1 ks vegeta";i:13;s:9:"1 ks soľ";i:14;s:25:"1 ks šťava z 1 citróna
Postup
Krok 1
Očistené šampiňóny pokrájané na plátky dajte dusiť na opraženú cibuľu. Pridajte papriku, koreniny, podlejte vodou a duste do mäkka. Medzitým si pripravte smotanu v ktorej rozhabarkujte múku a šťavu z citróna. Vlejte do udusených šampiňónov a krátko povarte. Na záver ochuťte kečupom, horčicou, soľou a vegetou. Podávajte s cestovinou a zeleninovým šalátom.