Sibírske pelmene plnené mäsom
20. 2. 2014, 13:23

Reklama
Sibírske pelmene plnené mäsom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 260 g hladkej múky
- 200 g hovädzieho a bravčového mletého mäsa
- 1 ks soľ
- 1 ks vajce
- 1 ks cibuľa
- 1 ks mleté čierne korenie
- 2 ks PL mlieka
- 1 ks maslo
- 1 ks kôpor
- 1 ks kyslá smotana
Postup
Krok 1
Na doske urobíme rezancové cesto a necháme odstáť asi 20 minút. Potom cesto natenko vyvaľkáme a formičkou (s priemerom asi 3 cm) vykrojíme kolieska. Do stredu dáme mäsovú plnku, kolieska preložíme, okraje dobre stlačíme a vytvarujeme do tvaru „pelmeňov“. Pred varením je dobré pelmene zmraziť, aby sa nerozvárali. Varíme ich v osolenej vode za slabého varu 3 min. Podávame s maslom, kôprom a kyslou smotanou. Pelmene sa niekedy podávajú aj s octom a čiernym korením. Plnka: Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, postrúhanú cibuľu a mlieko. Všetko dobre zmiešame a necháme postáť. Mlieko pridáme kvôli tomu, aby mäso ostalo vláčne.