Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Sibírske pelmene plnené mäsom

Sibírske pelmene plnené mäsom
Reklama

Sibírske pelmene plnené mäsom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 260 g hladkej múky
  • 200 g hovädzieho a bravčového mletého mäsa
  • 1 ks soľ
  • 1 ks vajce
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 2 ks PL mlieka
  • 1 ks maslo
  • 1 ks kôpor
  • 1 ks kyslá smotana

Postup

Krok 1

Na doske urobíme rezancové cesto a necháme odstáť asi 20 minút. Potom cesto natenko vyvaľkáme a formičkou (s priemerom asi 3 cm) vykrojíme kolieska. Do stredu dáme mäsovú plnku, kolieska preložíme, okraje dobre stlačíme a vytvarujeme do tvaru „pelmeňov“. Pred varením je dobré pelmene zmraziť, aby sa nerozvárali. Varíme ich v osolenej vode za slabého varu 3 min. Podávame s maslom, kôprom a kyslou smotanou. Pelmene sa niekedy podávajú aj s octom a čiernym korením. Plnka: Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, postrúhanú cibuľu a mlieko. Všetko dobre zmiešame a necháme postáť. Mlieko pridáme kvôli tomu, aby mäso ostalo vláčne.

Vyberáme pre vás niečo PLUS