MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Škorica ich prevonia: Jablkové kocky z jemného cesta

  • 90 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Cesto:

  • 350 g
    polohrubej múky
  • 150 g
    masla
  • lyžice
    práškového cukru
  • 100 ml
    mlieka
  • ks
    žĺtok
  • 21 g
    droždia
  • štipka
    soli
  • 700 g
    nastrúhaných jabĺk
  • 3-4 lyžice
    krupicového cukru
  • balíček
    vanilínového cukru
  • lyžica
    mletej škorice
  • lyžice
    pomletých orechov

Na potretie:

  • ks
    vajce
  • lyžice
    najemno posekaných orechov

Postup

Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme soľ, lyžičku cukru a necháme vykysnúť kvások. Do misy dáme preosiatu múku, maslo, zvyšný cukor, žĺtok a nakysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti.

Jednu časť cesta rozvaľkáme a dáme na hlbší, vymastený plech s rozmermi 23 x 32 cm. Nastrúhané jablká ochutíme mletou škoricou, vanilínovým a krupicovým cukrom, pomletými orechmi a premiešame.

Ochutené jablká rozložíme na plát cesta a prikryjeme ho druhým plátom rozvaľkaného cesta. Okraje stlačíme, povrch cesta popicháme vidličkou a necháme 10 minút odstáť.

Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posekanými orechmi a upečieme vo vyhriatej rúre. Pokrájame po vychladnutí a posypeme práškovým cukrom.
smudge

Video