Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Škótske vajcia

Škótske vajcia
Reklama

Škótske vajcia

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 ks surové vajce
  • 5 ks na tvrdo uvarených vajec
  • 25 g strúhanky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté korenie
  • trocha ks vody
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Dochuťte mleté mäso soľou a koreninami podľa svojej chuti. Rozdeľte ho na 5 dielov. Každé ošúpané vajce jemne poprášte múkou a obaľte mäsom z každej strany, tak aby vznikli súmerné gule. Tie obaľte v strúhanke a následne vypražte v oleji, najlepšie vo fritéze.

Vyberáme pre vás niečo PLUS