- 50 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 4 ksbuľvy predvarenej cvikly
- 3 lyžicehustej kyslej smotany
- 2 lyžicenastrúhaného chrenu
- 2 lyžicenastrúhaného jablka
- 1 lyžicadrvenej rasce
- 1 ksnasekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, bazalka, aj na ozdobu)
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksopečený kváskový chlieb na podávanie
Postup
Cviklu nakrájajte na menšie kusy a rozmixujte tyčovým mixérom. Preložte do misy, pridajte kyslú smotanu, čerstvo nastrúhaný chren a jablko. Dobre vymiešajte.
Cviklovú zmes osoľte, okoreňte, pridajte drvenú rascu a nasekané bylinky podľa vlastného výberu. Premiešajte a nechajte aspoň 30 minút v chlade odležať.
Nátierku nahrubo natrite na opečené polovice kváskového chleba a posypte bylinkami.