- 20 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 250 gplnotučného tvarohu
- 1 ksvajce
- 1 štipkasoli
- 1 lyžicacukru
- 130 gpšeničnej krupice
- 1 ksjahody
Na posypanie:
- 1 ksstrúhanka
- 1 kspráškový cukor
- 1 ksmaslo
Postup
V miske zmiešajte tvaroh s vajcom, so štipkou soli a s lyžicou cukru. Pridajte toľko pšeničnej krupice, aby vznikla polotuhá hmota.
Chvíľu počkajte, kým krupica nasiakne vlhkosť. Kúsok cesta hoďte do vriacej vody, aby ste zistili, či drží a nerozpadne sa. Ak sa rozpadá, vmiešajte ešte trochu krupice.
Z cesta odoberajte kúsky a baľte do nich umyté a osušené jahody. Vytvarujte guľky. Vyvarte ich v mierne vriacej vode – počkajte, kým nevyplávajú navrch a povarte ešte dve- -tri minúty. Ak urobíte väčšie guľky, varte ich trochu dlhšie.
Strúhanku opražte na suchej panvici a potom do nej pridajte cukor. Teplé guľky posypte sladkou strúhankou a prelejte roztopeným maslom. Volajte hladošov.