Sladké cestoviny s pudingom
2. 12. 2018, 12:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:24)

Sladké cestoviny s pudingom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 150 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 1 ks vajce
- 2 ks čl práškového cukru
- 1 ks Plnka: 350 g uvarených cestovín bandnudeln
- 3 ks žĺtka
- 300 ml mlieka
- 1 ks zlatý klas
- 1 ks vanilínový cukor
- 2 lyžice ríbezľového lekváru";i:10;s:14:"100 g marhúľ";i:11;s:23:"100 g guličiek papáje";i:12;s:11:"3 ks bielka";i:13;s:24:"120 g krupicového cukru";i:14;s:29:"1 lyžica rozpusteného masla
Postup
Krok 1
Z polohrubej múky, masla, vajca, a práškového cukru vypracujeme cesto, ktoré odložíme na 15 minút do chladu. Odležané cesto rozvaľkáme na veľkosť menšieho, vymasteného, múkou vysypaného plechu . Cesto popicháme vidličkou, a vložíme do vyhriatej rúry predpiecť na 15 minút. Uvarené cestoviny pokvapkáme rozpusteným maslom, a posypeme vanilínovým cukrom. Z mlieka, zlatého klasu, a 2 lyžíc cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Do cestovín vmiešame ríbezľový lekvár, vychladnutý puding, žĺtka, a spolu premiešame. Plnku dáme na prepečené cesto, uložíme scedené marhule a guličky papáje. Vložíme späť do rúry, a pečieme asi 30 minút. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na povrch plnky, a spolu dopečieme.