- 90 min.
- 20 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 500 gpolohrubej múky
- 300 mlmlieka
- 30 gdroždia
- 4 lyžicekryštálového cukru
- 4 ksžĺtky
- štipkasoli
- 4 lyžicelyžice rozpusteného masla
- hrnčekdomáci lekvár
- 200 mlolej na vyprážanie
Postup
V miske zmiešajte droždie, 100 ml vlažného mlieka a cukor. Nechajte kvások na teplom mieste chvíľu postáť.
Medzitým vo veľkej mise zmiešajte žĺtky, štipku soli, zvyšné mlieko, po častiach múku, kvások a maslo. Vymieste hladké cesto a nechajte podkysnúť.
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a pohárom povykrajujte kolieska. Na polovicu koliesok dajte lyžičku lekváru, zakryte druhou polovicou koliesok a okraje dobre popritláčajte.
Naplnené šišky ihneď vyprážajte v rozpálenom oleji z oboch strán. Po vypražení nechajte odkvapkať na papierovej utierke. Podávajte posypané práškovým cukrom.