Slovenská kapustnica
15. 12. 2010, 15:23

Reklama
Slovenská kapustnica
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g údenej klobásy
- 30 g sušených húb
- 100 g sušených sliviek
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- 130 g hrubej múky
Postup
Krok 1
Kapustu zalejeme vodou, pridáme umyté posekané huby, slivky, klobásu a varíme asi dve hodiny. Nakoniec pridáme strúhanie a dovaríme. Klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska, vložíme späť do polievky, dochutíme a podávame. Strúhanie: z vajíčka a múky vypracujeme tuhé cesto, ktoré strúhame na slzičkovom strúhadle.