Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Slovenská kapustnica

Vianočná kapustnica pre vegetariánov
Reklama

Slovenská kapustnica

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g údenej klobásy
  • 30 g sušených húb
  • 100 g sušených sliviek
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks vajce
  • 130 g hrubej múky

Postup

Krok 1

Kapustu zalejeme vodou, pridáme umyté posekané huby, slivky, klobásu a varíme asi dve hodiny. Nakoniec pridáme strúhanie a dovaríme. Klobásu vyberieme, nakrájame na kolieska, vložíme späť do polievky, dochutíme a podávame. Strúhanie: z vajíčka a múky vypracujeme tuhé cesto, ktoré strúhame na slzičkovom strúhadle.

Vyberáme pre vás niečo PLUS