Reklama

Slovenské kurča na francúzsky spôsob

Šunkové voňavé kurča
Reklama

Slovenské kurča na francúzsky spôsob

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks kura
  • 1 ks olej
  • 1 ks maslo
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks 1
  • 5 dl bieleho vína
  • 150 g údeného syra
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1 lyžica horčice";i:10;s:18:"1 lyžica solamylu

Postup

Krok 1

Kura rozporcujeme a prudko osmažíme na zmesi oleja a masla. Potom ho osolíme a okoreníme, dáme ho dusiť až kým nezmäkne. Potom kura preložíme na ohriaty tanier a do výpeku pridáme víno zmiešané so solamylom a necháme chvíľu povariť. Pridáme nastrúhaný syr a varíme kým sa neroztopí, potom pridáme smotanu zmiešanú s horčicou. Kura poukladáme na vymastený plech a zalejeme omáčkou. Pečieme do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS