Slovenské kurča na francúzsky spôsob
8. 9. 2011, 13:59 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:06)

Reklama
Slovenské kurča na francúzsky spôsob
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks kura
- 1 ks olej
- 1 ks maslo
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks 1
- 5 dl bieleho vína
- 150 g údeného syra
- 2 dl kyslej smotany
- 1 lyžica horčice";i:10;s:18:"1 lyžica solamylu
Postup
Krok 1
Kura rozporcujeme a prudko osmažíme na zmesi oleja a masla. Potom ho osolíme a okoreníme, dáme ho dusiť až kým nezmäkne. Potom kura preložíme na ohriaty tanier a do výpeku pridáme víno zmiešané so solamylom a necháme chvíľu povariť. Pridáme nastrúhaný syr a varíme kým sa neroztopí, potom pridáme smotanu zmiešanú s horčicou. Kura poukladáme na vymastený plech a zalejeme omáčkou. Pečieme do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou.