Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šošovicová polievka na sladko

Zemiaková polievka s hubami
Reklama

Šošovicová polievka na sladko

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g šošovice
  • 4 ks veľké zemiaky
  • 3 ks väčšie mrkvy
  • 1 ks väčší petržlen
  • 1 ks kaleráb
  • 1 ks menší zeler
  • 1 ks cibuľu
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks soľ
  • 1 ks bobkový list";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:9:"1 ks olej";i:12;s:13:"1 ks hl.múku";i:13;s:29:"1 ks červenú mletú papriku";i:14;s:9:"1 ks vodu

Postup

Krok 1

Sošovicu premyjeme v studenej vode, zalejeme vodou, na kocky nakrájame cesnak a pridáme do polievky. Dáme dva až tri bobkové listy, soľ a korenie. Varíme cca pol hodiny. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zeleninu. Varíme ďalšiu pol hodinu. Spravíme zápražku: Na rozohriaty olej dáme dve lyžičky hl.múky, jemne opražíme a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie stiahneme z plameňa, pridáme jednu veľkú lyžicu mletej papriky, premiešame, zalejeme studenou vodou a vrátime na plameň. Až zápražka zhustne vlejeme ju do polievky. Dochutíme ešte soľou alebo korením podľa chuti. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.Sošovicu premyjeme v studenej vode, zalejeme vodou, na kocky nakrájame cesnak a pridáme do polievky. Dáme dva až tri bobkové listy, soľ a korenie. Varíme cca pol hodiny.

Vyberáme pre vás niečo PLUS