Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šošovicová polievka so slaninou

Chlebová polievka s údeným mäsom
Reklama

Šošovicová polievka so slaninou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g hnedej šošovice
  • 1 ks malá cibuľa
  • 1 ks cesnak
  • 2 ks klinčeky
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks viazanička polievkovej zeleniny
  • 150 g prerastenej slaniny
  • 50 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 250 ml červeného vína";i:10;s:20:"1 ks čierne korenie";i:11;s:36:"1 ks strek červeného vínneho octu";i:12;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Šošovicu namočíme na 3 hod. do studenej vody, potom vodu vymeníme a šošovicu uvaríme domäkka. Do ošúpanej a rozkrojenej cibule vpichneme klinčeky. Polievkovú zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno. Spolu s cibuľou, cesnakom, bobkovým listom a soľou ju pridáme k šošovici. V kastróle urobíme z masla a múky zlatistú zápražku, zalejeme ju vývarom zo šošovice a červeným vínom. Varíme 20 minút. Nakoniec do šošovicovej polievky pridáme vyškvarené kocky slaniny. Dochutíme korením a octom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS