Reklama

Špaldový koláč s ovocím

Špaldový koláč s ovocím
Reklama

Špaldový koláč s ovocím

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Na cesto: 3 vajcia
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 250 ml plnotučného acidofilného mlieka (alebo 1 biely jogurt)
  • pol cup oleja
  • 1 hrnček špaldovej múky (toľko
  • 1 ks aby bolo cesto husté
  • 1 ks no tekuté)
  • pol ks prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 ks Na krém: 1 vajce";i:10;s:28:"3 lyžice trstinového cukru";i:11;s:21:"1 ks vanilkový cukor";i:12;s:13:"250 g tvarohu";i:13;s:45:"1 ks Na ovocnú zmes: sezónne ovocie (maliny";i:14;s:11:"1 ks jahody";i:15;s:13:"1 ks ríbezle";i:16;s:18:"1 ks čučoriedky)

Postup

Krok 1

Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Striedavo do nej pridávajte „acidko“ a olej, nakoniec prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva – toľko, aby bolo cesto dostatočne husté, no zostalo tekuté. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Ingrediencie na tvarohový krém rozmixujte ponorným mixérom na hladkú hmotu. Na kakaovom ceste urobte malou lyžicou diery a do nich vlejte tvarohový krém. Pečte 10 minút pri teplote 220 °C, potom 15 minút pri 190 °C a 10 minút pred koncom pečenia pridajte ovocie a zatlačte ho do cesta, aby nezhorelo.

Vyberáme pre vás niečo PLUS