Špargľa na panvici
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Špargľa na panvici
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 800 g bielej špargle
- 1 ks soľ
- 1 ks vajce
- 1 ks hladká múka
- 1 ks strúhanka
- 150 g oleja
- 150 g majonézy
- 1 lyžica bieleho vína
- 1 ks citrónu
- 2 ks paradajky
Postup
Krok 1
Ošúpanú špargľu 10 minút povaríme v osolenej vode. Vychladnutú a osušenú ju obalíme v múke, vajci a v strúhanke a na oleji vypražíme. Majonézu rozriedime bielym vínom a citrónovou šťavou a zamiešame do nej nadrobno nakrájané paradajky. Vypraženú špargľu polejeme omáčkou a ozdobíme plátkami citróna.