Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špargľa na panvici

Zeleninová roláda
Reklama

Špargľa na panvici

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 800 g bielej špargle
  • 1 ks soľ
  • 1 ks vajce
  • 1 ks hladká múka
  • 1 ks strúhanka
  • 150 g oleja
  • 150 g majonézy
  • 1 lyžica bieleho vína
  • 1 ks citrónu
  • 2 ks paradajky

Postup

Krok 1

Ošúpanú špargľu 10 minút povaríme v osolenej vode. Vychladnutú a osušenú ju obalíme v múke, vajci a v strúhanke a na oleji vypražíme. Majonézu rozriedime bielym vínom a citrónovou šťavou a zamiešame do nej nadrobno nakrájané paradajky. Vypraženú špargľu polejeme omáčkou a ozdobíme plátkami citróna.

Vyberáme pre vás niečo PLUS