Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špargľový krém s petržlenovými čipsami

Špargľový krém s petržlenovými čipsami
Reklama

Špargľový krém s petržlenovými čipsami

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g bielej špargle
  • 250 g zelenej špargle
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zemiakov
  • 120 g romanesca
  • 60 g masla
  • 2-3 ks petržleny
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml smotany na varenie
  • 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:23:"1 ks zeleninový vývar";i:12;s:13:"1 ks žerucha";i:13;s:25:"1 ks olej na vyprážanie";i:14;s:33:"1 ks olivový olej na pokvapkanie

Postup

Krok 1

Špargľu, mrkvu a zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Romanesco rozoberieme na ružičky. Do hrnca dáme zeleninu, osolíme, pridáme kúsky masla a na miernom ohni opekáme asi 5 minút. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom, prikryjeme a na miernom ohni uvaríme domäkka. Počas varenia prilievame vývar. Uvarenú zeleninu aj s vývarom rozmixujeme na hladký krém.

Pridáme mascarpone, smotanu na varenie, osolíme, ochutíme mletým čiernym korením, prevaríme na miernom ohni, odstavíme a precedíme cez jemné sitko. Očistený petržlen nakrájame na tenšie kúsky. Do panvice dáme olej, dobre ho rozohrejeme, vložíme kúsky petržlenu a na horúcom oleji opražíme. Uvarený krém dáme na tanier. Pridáme opražené kúsky petržlenu, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme žeruchou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS