Špargľový krém s petržlenovými čipsami
4. 3. 2018, 17:23

Špargľový krém s petržlenovými čipsami
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g bielej špargle
- 250 g zelenej špargle
- 100 g mrkvy
- 100 g zemiakov
- 120 g romanesca
- 60 g masla
- 2-3 ks petržleny
- 150 g mascarpone
- 150 ml smotany na varenie
- 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:23:"1 ks zeleninový vývar";i:12;s:13:"1 ks žerucha";i:13;s:25:"1 ks olej na vyprážanie";i:14;s:33:"1 ks olivový olej na pokvapkanie
Postup
Krok 1
Špargľu, mrkvu a zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Romanesco rozoberieme na ružičky. Do hrnca dáme zeleninu, osolíme, pridáme kúsky masla a na miernom ohni opekáme asi 5 minút. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom, prikryjeme a na miernom ohni uvaríme domäkka. Počas varenia prilievame vývar. Uvarenú zeleninu aj s vývarom rozmixujeme na hladký krém.
Pridáme mascarpone, smotanu na varenie, osolíme, ochutíme mletým čiernym korením, prevaríme na miernom ohni, odstavíme a precedíme cez jemné sitko. Očistený petržlen nakrájame na tenšie kúsky. Do panvice dáme olej, dobre ho rozohrejeme, vložíme kúsky petržlenu a na horúcom oleji opražíme. Uvarený krém dáme na tanier. Pridáme opražené kúsky petržlenu, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme žeruchou.