MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Špenátová polievka: Nezabudnite na hrianky

  • 10 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 10 ks
    hrnčekov vody
  • ks
    kocku mäsového vývaru
  • ks
    tri štvrte balíčka mrazeného špenátu
  • lyžica
    masla
  • lyžica
    hladkej múky
  • hrnčeky
    smotany na šľahanie
  • ks
    žĺtok
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    soľ

Postup

Z masla a múky pripravte svetlú zápražku a zalejte vodou. Pridajte kocku vývaru a nechajte prevrieť. Do základu vložte mrazený špenát a osoľte. Na miernom ohni povarte, až sa špenát rozpustí a polievka zovrie. Polievku ochuťte prelisovaným cesnakom. Nakoniec polievku zjemnite smotanou a rozšľahaným žĺtkom.
smudge

Video