- 10 min.
- 6 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 10 kshrnčekov vody
- 1 kskocku mäsového vývaru
- 1 kstri štvrte balíčka mrazeného špenátu
- 1 lyžicamasla
- 1 lyžicahladkej múky
- 4 hrnčekysmotany na šľahanie
- 1 ksžĺtok
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 1 kssoľ
Postup
Z masla a múky pripravte svetlú zápražku a zalejte vodou. Pridajte kocku vývaru a nechajte prevrieť. Do základu vložte mrazený špenát a osoľte. Na miernom ohni povarte, až sa špenát rozpustí a polievka zovrie. Polievku ochuťte prelisovaným cesnakom. Nakoniec polievku zjemnite smotanou a rozšľahaným žĺtkom.