Reklama

Špenátová roláda s údeným lososom: Čarovný dizajn

rolada

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Nie je nádherná?

  • Dĺžka prípravy (min): 65
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g čerstvého špenátu
  • 4 ks vajcia
  • 2 lyžice bieleho smotanového jogurtu
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 1 ks soľ

Na plnku:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g nátierkového smotanového masla
  • 1 lyžica medovej horčice
  • 100 ks až 200 g plátkov údeného lososa
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Špenátové listy očistíme a viackrát ich dôkladne opláchneme. V sitku ich sparíme vriacou vodou. Sparené listy ešte prelejeme ľadovou vodou, aby zostali pekne zelené. Vytlačíme prebytočnú tekutinu a nadrobno ich posekáme.

Krok 2

Štyri žĺtky vymiešame s jogurtom, primiešame nasekané špenátové listy, múku s kypriacim práškom a so štipkou soli. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do špenátovej zmesi.

Krok 3

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň zmes na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút, kým sa povrch nesfarbí dozlata.

Krok 4

Upečené pláty cesta aj s papierom preložíme z plechu na rovnú podložku, na povrch cesta položíme ďalší hárok papiera na pečenie a cesto obrátime. Stiahneme prilepený papier a plát necháme trochu vychladnúť.

Krok 5

Pripravíme plnku: Tvaroh, nátierkové maslo a horčicu v miske premiešame a podľa chuti osolíme. Cesto rovnomerne natrieme plnkou, navrch poukladáme plátky lososa a pomocou papiera stočíme do rolády. Necháme v chladničke aspoň dve hodiny odležať. Pred podávaním pokrájame na úhľadné plátky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS