MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Šťavnatá bublanina s hroznom: Bobuľkami nešetrite!

  • 50 min.
  • 10 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • ks
    vajec
  • 200 g
    práškového cukru
  • 300 g
    polohrubej múky
  • 250 g
    masla
  • lyžica
    citrónovej šťavy
  • lyžice
    kypriaceho prášku
  • balíčky
    vanilínového cukru
  • 600 g
    hrozna
  • lyžice
    hrubej múky

Postup

Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridajte citrónovú šťavu, vanilínový cukor, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Cesto dajte na vymastený, múkou vyspaný plech. Bobule hrozna umyte, osušte, väčšie bobule rozkrojte napoly a dajte do misky. Poprášte hrubou múkou.

Hrozno uložte na cesto a v rúre vyhriatej na 180 °C koláč upečte. Upečený, vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom, a pokrájajte.
smudge

Video