- 50 min.
- 10 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujete:
- 6 ksvajec
- 200 gpráškového cukru
- 300 gpolohrubej múky
- 250 gmasla
- 1 lyžicacitrónovej šťavy
- 3 lyžicekypriaceho prášku
- 2 balíčkyvanilínového cukru
- 600 ghrozna
- 2 lyžicehrubej múky
Postup
Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridajte citrónovú šťavu, vanilínový cukor, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto dajte na vymastený, múkou vyspaný plech. Bobule hrozna umyte, osušte, väčšie bobule rozkrojte napoly a dajte do misky. Poprášte hrubou múkou.
Hrozno uložte na cesto a v rúre vyhriatej na 180 °C koláč upečte. Upečený, vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom, a pokrájajte.