Potrebujeme:

  • 4 hrste čerstvého špenátu
  • 4 vajcia
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 stredne veľký čerstvý pstruh dúhový
  • 350 g smotanového syra (napr. Lučina)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • kôpor
  • maslo na vymastenie plechu

Postup:

  1. 1.Pripravte cesto na roládu: Na horúcej panvici krátko poduste špenát a nechajte vychladnúť. Polovicu z neho ponorným mixérom rozmixujte do krémova so žĺtkami a štipkou soli. Ak treba, pridajte trochu vody. Druhú polovicu špenátu odložte – použijete ako plnku do rolády.
  2. 2. Bielky vyšľahajte do tuha. Opatrne ich primiešajte s 3 lyžicami škrobu do špenátových žĺtkov.
  3. 3.Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a ten ešte potrite maslom. Rúru vyhrejte na 200 °C.
  4. 4.Cesto vylejte na vymazaný papier na pečenie, rozotrite ho po celom plechu a pečte 5 minút. Cesto nevysušte, pri rolovaní by popraskalo. Upečené cesto vyberte z rúry a dajte von z plechu. Nechajte vychladnúť.
  5. 5.Očisteného, osušeného a osoleného pstruha opečte na panvici z oboch strán – môže to trvať asi 8 minút. Z mierne vychladnutého potom odstráňte kožu a mäso oberte. Pozor na kosti!
  6. 6.Zmäknutý smotanový syr dochuťte soľou a korením. Naneste ho (pomocou striekacieho vrecúška) na upečené cesto, pridajte kúsky pstruha, uduseného špenátu a zrolujte. Vytvorte pár malých alebo jednu veľkú roládu.