Talianska štrúdľa
13. 2. 2019, 19:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:25)

Reklama
Talianska štrúdľa
- Dĺžka prípravy (min): 10
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 300 g polohrubej múky
- 300 g práškového cukru
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 ks Plnka: 2 tvarohy
- 1 balíček hrozienok
- 1 ks kryštálový cukor
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks Okrem toho: 4 vajcia
- 1 ks vanilínový cukor
- 100 g rozpusteného masla";i:10;s:13:"500 ml mlieka
Postup
Krok 1
Múku, cukor, kypriaci prášok spolu zmiešame, a rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu zmesi vysypeme na plech. Zmiešame tvaroh, hrozienka a cukor. Zmes vysypeme na prvú polovicu múky a zalejeme kyslou smotanou. Vajcia rozmiešame s vanilínovým cukrom, roztopeným maslom, mliekom a pomaly nalejeme na druhú časť múky. Pomaly pečieme do zlatista.