Reklama

Talianska štrúdľa

Talianska štrúdľa
Reklama

Talianska štrúdľa

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 300 g polohrubej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 1 ks Plnka: 2 tvarohy
  • 1 balíček hrozienok
  • 1 ks kryštálový cukor
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 ks Okrem toho: 4 vajcia
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 100 g rozpusteného masla";i:10;s:13:"500 ml mlieka

Postup

Krok 1

Múku, cukor, kypriaci prášok spolu zmiešame, a rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu zmesi vysypeme na plech. Zmiešame tvaroh, hrozienka a cukor. Zmes vysypeme na prvú polovicu múky a zalejeme kyslou smotanou. Vajcia rozmiešame s vanilínovým cukrom, roztopeným maslom, mliekom a pomaly nalejeme na druhú časť múky. Pomaly pečieme do zlatista.