Torta s ovsenými vločkami
24. 2. 2018, 11:23

Reklama
Torta s ovsenými vločkami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Na cesto: 2 vajcia
- 200 g trstinového cukru
- 1 lyžica javorového sirupu
- 200 ml oleja
- 120 g polohrubej múky
- 40 g jemných ovsených vločiek (rozomletých)
- 1 lyžica jedlej sódy
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 1 lyžica mletej škorice";i:10;s:32:"230 g nahrubo nastrúhanej mrkvy";i:11;s:37:"70 g rozdrvených vlašských orechov";i:12;s:52:"1 ks Na krém: 250 g syra Lučina alebo Philadelphia";i:13;s:27:"1 ks šťava z pol citróna";i:14;s:28:"1 lyžica javorového sirupu";i:15;s:13:"250 g tvarohu";i:16;s:28:"200 ml smotany na šľahanie";i:17;s:35:"1 ks Na ozdobu: nesolené pistácie";i:18;s:12:"1 ks karotka
Postup
Krok 1
Vyšľaháme vajcia, cukor a javorový sirup. Pridáme suché prísady a olej, nakoniec mrkvu a orechy. Nalejeme do vymastenej tortovej formy, alebo vyloženej papierom na pečenie, s menším priemerom. Pečieme asi hodinu pri 175 stupňoch Celzia. Všetky prísady na krém spojíme a vyšľaháme. Tortu necháme vychladnúť, pozdĺžne rozpolíme a natrieme tretinou krému. Zvyškom krému natrieme celú tortu. Necháme chladnúť najlepšie do druhého dňa, aby sa chute rozložili. Ozdobíme posekanými pistáciami a tenkými plátkami ozdobne vykrojenej karotky.