Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Torta s ovsenými vločkami

Torta s ovsenými vločkami
Reklama

Torta s ovsenými vločkami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Na cesto: 2 vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 200 ml oleja
  • 120 g polohrubej múky
  • 40 g jemných ovsených vločiek (rozomletých)
  • 1 lyžica jedlej sódy
  • 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžica mletej škorice";i:10;s:32:"230 g nahrubo nastrúhanej mrkvy";i:11;s:37:"70 g rozdrvených vlašských orechov";i:12;s:52:"1 ks Na krém: 250 g syra Lučina alebo Philadelphia";i:13;s:27:"1 ks šťava z pol citróna";i:14;s:28:"1 lyžica javorového sirupu";i:15;s:13:"250 g tvarohu";i:16;s:28:"200 ml smotany na šľahanie";i:17;s:35:"1 ks Na ozdobu: nesolené pistácie";i:18;s:12:"1 ks karotka

Postup

Krok 1

Vyšľaháme vajcia, cukor a javorový sirup. Pridáme suché prísady a olej, nakoniec mrkvu a orechy. Nalejeme do vymastenej tortovej formy, alebo vyloženej papierom na pečenie, s menším priemerom. Pečieme asi hodinu pri 175 stupňoch Celzia. Všetky prísady na krém spojíme a vyšľaháme. Tortu necháme vychladnúť, pozdĺžne rozpolíme a natrieme tretinou krému. Zvyškom krému natrieme celú tortu. Necháme chladnúť najlepšie do druhého dňa, aby sa chute rozložili. Ozdobíme posekanými pistáciami a tenkými plátkami ozdobne vykrojenej karotky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS