Reklama

Torta TIRAMISU

Torta TIRAMISU
Reklama

Torta TIRAMISU

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 150 g okrúhlych piškót
  • 1 ks 80 g zmäknutého masla
  • 1 ks 200 g cukrárskych piškót
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 1 lyžica mandľového likéru
  • 1 ks kakao na posypanie
  • 1 ks mandľové lupienky na ozdobenie
  • 1 hrnček marhuľového kompótu
  • 1 ks KRÉM: 4 plátky želatíny
  • 4 ks žĺtky";i:10;s:30:"1 balíček vanilkového cukru";i:11;s:31:"1 ks 100 g krupicového cukru";i:12;s:23:"1 ks 250 g mascarpone";i:13;s:45:"1 ks 250 g jemného nízkotučného tvarohu";i:14;s:35:"1 ks 250 ml smotany na šľahanie

Postup

Krok 1

Dno tortovej formy s priemerom 26 cm vyložte papierom na pečenie. Piškóty najemno rozdrvte a pridajte maslo. Zmes preložte na dno formy, dobre utlačte a dajte do chladu na 30 minút. Kávu zalejte 150 ml vriacej vody a po vychladnutí pridajte likér. Plátky želatíny namočte do studenej vody na 10 minút. K žĺtkom pridajte vanilkový a krupicový cukor a šľahajte nad parou do svetložltej farby asi 10 minút. V teplom žĺtkovom kréme rozpustite želatínu zbavenú prebytočnej vody a miešajte do vychladnutia.

Mascarpone zmiešajte s tvarohom a šľahačkou, postupne primiešajte žĺtkový krém (s krémom hneď pracujte). Boky tortovej formy vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie. Tvarohový krém rozdeľte na tri časti. Prvú časť krému rozotrite na piškótový základ, uložte polovicu piškót namočených v káve s likérom. Rozložte časť marhúľ a natrite druhou časťou krému. Tesne vedľa seba naukladajte zvyšné piškóty namočené v káve s likérom a zakryte vrstvou marhúľ. Poslednou vrstvou je zvyšný krém. Tortu odložte na 3 hodiny do chladničky. Vychladnutú tortu preložte na podnos, posypte kakaom a ozdobte mandľovými lupienkami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS