Tradičná kapustnica
12. 9. 2011, 18:17

Reklama
Tradičná kapustnica
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g údeného mäsa
- 400 g kyslej kapusty aj so šťavou
- 1 ks cibuľa
- 1 ks strúčik cesnaku
- 60 g údenej slaniny
- 150 g domácej klobásy
- 200 ml smotany
- 30 g hladkej múky
- 1 ks červená paprika
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Údené mäso dáme variť do 1 l horúcej vody, po hodine pridáme kapustu aj so šťavou, nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetko spolu varíme domäkka. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme nakrájanú klobásu, mletú papriku, opražíme a všetko spolu vmiešame do kapustnice. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do kapusty, zamiešame a krátko povaríme. Údené mäso vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vrátime späť do kapusty.