Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tradičná kapustnica

Tradičná kapustnica
Reklama

Tradičná kapustnica

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g údeného mäsa
  • 400 g kyslej kapusty aj so šťavou
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 60 g údenej slaniny
  • 150 g domácej klobásy
  • 200 ml smotany
  • 30 g hladkej múky
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Údené mäso dáme variť do 1 l horúcej vody, po hodine pridáme kapustu aj so šťavou, nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetko spolu varíme domäkka. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme nakrájanú klobásu, mletú papriku, opražíme a všetko spolu vmiešame do kapustnice. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do kapusty, zamiešame a krátko povaríme. Údené mäso vyberieme, pokrájame na malé kúsky a vrátime späť do kapusty.

Vyberáme pre vás niečo PLUS