MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Tradičná tvarohová žemľovka: Sladká spomienka na detstvo

  • 60 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • 400 g
    vianočky
  • 750 g
    tučného tvarohu
  • 450 g
    mrazených višní
  • balíčkov
    vanilínového cukru
  • ks
    vajec
  • 500 ml
    mlieka
  • 40 g
    rozpusteného masla
  • 250 g
    krupicového cukru
  • ks
    maslo na potretie formy

Postup

Tvaroh vymiešajte s 2 vajcami, 3 balíčkami vanilínového cukru a 60 g krupicového cukru. Mlieko dajte do misy, pridajte 5 žĺtkov, zvyšné balenia vanilínového cukru a rozšľahajte.

Vianočku pokrájajte na plátky. Zapekaciu misu s rozmermi 25 x 25 cm potrite maslom. Polovicu plátkov vianočky postupne po jednom namáčajte do ochuteného mlieka a uložte ich na spodok zapekacej misy.

Na plátky rozotrite ochutený tvaroh premiešaný s višňami a uložte druhú časť plátkov vianočky namočených v mlieku. Zvyšným ochuteným mliekom polejte povrch plátkov. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút.

Z bielkov a zvyšného cukru ušľahajte tuhý sneh. Predpečenú žemľovku vyberte z rúry, pokvapkajte ju rozpusteným maslom a natrite snehom z bielkov. Vložte späť do vyhriatej rúry, teplotu znížte a žemľovku zapečte.
smudge

Video