- 60 min.
- 6 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujete:
- 400 gvianočky
- 750 gtučného tvarohu
- 450 gmrazených višní
- 5 balíčkovvanilínového cukru
- 7 ksvajec
- 500 mlmlieka
- 40 grozpusteného masla
- 250 gkrupicového cukru
- 1 ksmaslo na potretie formy
Postup
Tvaroh vymiešajte s 2 vajcami, 3 balíčkami vanilínového cukru a 60 g krupicového cukru. Mlieko dajte do misy, pridajte 5 žĺtkov, zvyšné balenia vanilínového cukru a rozšľahajte.
Vianočku pokrájajte na plátky. Zapekaciu misu s rozmermi 25 x 25 cm potrite maslom. Polovicu plátkov vianočky postupne po jednom namáčajte do ochuteného mlieka a uložte ich na spodok zapekacej misy.
Na plátky rozotrite ochutený tvaroh premiešaný s višňami a uložte druhú časť plátkov vianočky namočených v mlieku. Zvyšným ochuteným mliekom polejte povrch plátkov. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút.
Z bielkov a zvyšného cukru ušľahajte tuhý sneh. Predpečenú žemľovku vyberte z rúry, pokvapkajte ju rozpusteným maslom a natrite snehom z bielkov. Vložte späť do vyhriatej rúry, teplotu znížte a žemľovku zapečte.