Trubičky plnené snehom
11. 3. 2016, 15:23

Trubičky plnené snehom
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks lístkové cesto pripravené podľa základného receptu (môže byt aj kúpený polotovar)
- 1 ks Sneh: 4 bielky
- 240 g práškového cukru
Postup
Krok 1
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 3 mm a ostrôžkou nakrájame na pásiky dlhé asi 20 cm a široké asi 2-3 cm. Potom ich navinieme okolo plechových rúrok, ktoré sme predtým namočili do studenej vody, vrch potrieme rozšľahaným vajcom, uložíme na plech opláchnutý studenou vodou a dáme piecť. Pred ukončením pečenia pokvapkáme plech okolo trubičiek lyžicou vody. Upečené trubičky opatrne stiahneme z ochladnutých rúrok a krátko pred podávaním ich pomocou ozdobného vrecúška z oboch strán plníme. (Môžeme plniť aj šľahačkou vyšľahanou so stužovanom a trochou vanilkového cukru). Hotové trubičky posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
Príprava snehu: Bielky s cukrom šľaháme vo vriacom kúpeli až do zhustnutia. Tuhy sneh odstavíme a šľaháme až kým pena nevychladne.
Autor: Bernadina Jacková