Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Trubičky plnené snehom

Trubičky plnené snehom
Reklama

Trubičky plnené snehom

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks lístkové cesto pripravené podľa základného receptu (môže byt aj kúpený polotovar)
  • 1 ks Sneh: 4 bielky
  • 240 g práškového cukru

Postup

Krok 1

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 3 mm a ostrôžkou nakrájame na pásiky dlhé asi 20 cm a široké asi 2-3 cm. Potom ich navinieme okolo plechových rúrok, ktoré sme predtým namočili do studenej vody, vrch potrieme rozšľahaným vajcom, uložíme na plech opláchnutý studenou vodou a dáme piecť. Pred ukončením pečenia pokvapkáme plech okolo trubičiek lyžicou vody. Upečené trubičky opatrne stiahneme z ochladnutých rúrok a krátko pred podávaním ich pomocou ozdobného vrecúška z oboch strán plníme. (Môžeme plniť aj šľahačkou vyšľahanou so stužovanom a trochou vanilkového cukru). Hotové trubičky posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

Príprava snehu: Bielky s cukrom šľaháme vo vriacom kúpeli až do zhustnutia. Tuhy sneh odstavíme a šľaháme až kým pena nevychladne.

Autor: Bernadina Jacková

Vyberáme pre vás niečo PLUS