Reklama

Tuniakové farfale s hríbmi

Farfalle s lososom a zeleninkou
Reklama

Tuniakové farfale s hríbmi

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g farfal (cestovinové mašličky)
  • 60 g masla
  • 1 ks PL olivového oleja
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks strúčik cesnaku-pretlačiť
  • 120 g hríbov
  • 250 g sladkej smotany
  • 450 g tuniaka v konzerve
  • 1 ks PL citrónovej šťavy

Postup

Krok 1

Uvaríme farfale, pokiaľ sa farfale varia pripravíme omáčku: maslo a olej zohrejeme na hlbšej panvici, pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a pražíme do zmäknutia na slabom ohni, pridáme nakrájané hríby a pražíme ešte 2 min. Pridáme smotanu a dáme silnejší oheň nech zovrie. Potom zmenšíme oheň a necháme pomaly vrieť až do zhustnutia, stále miešame. Pridáme tuniaka a citrónovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti a ešte trochu povaríme. Nakoniec omáčkou prelejeme cestoviny.

Vyberáme pre vás niečo PLUS