Tuniakové farfale s hríbmi
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:59)

Reklama
Tuniakové farfale s hríbmi
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g farfal (cestovinové mašličky)
- 60 g masla
- 1 ks PL olivového oleja
- 1 ks cibuľa
- 1 ks strúčik cesnaku-pretlačiť
- 120 g hríbov
- 250 g sladkej smotany
- 450 g tuniaka v konzerve
- 1 ks PL citrónovej šťavy
Postup
Krok 1
Uvaríme farfale, pokiaľ sa farfale varia pripravíme omáčku: maslo a olej zohrejeme na hlbšej panvici, pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a pražíme do zmäknutia na slabom ohni, pridáme nakrájané hríby a pražíme ešte 2 min. Pridáme smotanu a dáme silnejší oheň nech zovrie. Potom zmenšíme oheň a necháme pomaly vrieť až do zhustnutia, stále miešame. Pridáme tuniaka a citrónovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti a ešte trochu povaríme. Nakoniec omáčkou prelejeme cestoviny.