Tvarohový koláč s čučoriedkami: Zababrete sa, ale stojí to za to
20. 8. 2021, 13:59 (aktualizované: 20. 8. 2021, 14:10)

Zdroj: Dobré jedlo
Koláč šťastia, presvedčte sa sami.
- Dĺžka prípravy (min): 75
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g polohrubej múky
- 2 lyžice kypriaceho prášku
- 50 g práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 2 ks žĺtky
- 3 až 5 lyžice mlieka
- 1 ks práškový cukor na posypanie
Na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 2 lyžice vanilínového cukru
- 2 lyžice pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 2 ks bielky
- 200 g čučoriedok
Postup
Krok 1
Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky rozmiešané v mlieku a vypracujeme cesto. Dve tretiny cesta rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 mm a pomocou valčeka prenesieme na plech, pričom vytvoríme asi 2 cm vysoký okraj.
Krok 2
Pripravíme plnku: Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, s pudingovým práškom a vyšľahaným bielkovým snehom.
Krok 3
Na cesto v plechu rozotrieme tvarohovú plnku a navrch poukladáme čučoriedky. Rúru vyhrejeme na 175 °C.
Krok 4
Zo zvyšného cesta vykrojíme kolieska s priemerom 3 cm (potrebujeme asi 40 kusov) a pokladáme ich na plnku a čučoriedky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Koláč po vychladnutí pokrájame. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.