Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tvarohový koláč s čučoriedkami: Zababrete sa, ale stojí to za to

kolac

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Koláč šťastia, presvedčte sa sami.

  • Dĺžka prípravy (min): 75
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kypriaceho prášku
  • 50 g práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 2 ks žĺtky
  • 3 až 5 lyžice mlieka
  • 1 ks práškový cukor na posypanie

Na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice vanilínového cukru
  • 2 lyžice pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 2 ks bielky
  • 200 g čučoriedok

Postup

Krok 1

Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky rozmiešané v mlieku a vypracujeme cesto. Dve tretiny cesta rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 mm a pomocou valčeka prenesieme na plech, pričom vytvoríme asi 2 cm vysoký okraj. 

Krok 2

Pripravíme plnku: Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, s pudingovým práškom a vyšľahaným bielkovým snehom.

Krok 3

Na cesto v plechu rozotrieme tvarohovú plnku a navrch poukladáme čučoriedky. Rúru vyhrejeme na 175 °C.

Krok 4

Zo zvyšného cesta vykrojíme kolieska s priemerom 3 cm (potrebujeme asi 40 kusov) a pokladáme ich na plnku a čučoriedky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Koláč po vychladnutí pokrájame. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS