Reklama

Tvarohový mrežovník

Tvarohový mrežovník
Reklama

Tvarohový mrežovník

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks CESTO: 200 g hladkej múky
  • 1 ks 100 g hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžice kypriaceho prášku
  • 130 g
  • 1 ks 100 g práškového cukru
  • 2 ks vajcia a 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 ks práškový cukor
  • 1 ks PLNKA: 750 g mäkkého jemného tvarohu (obsah tuku 4-6 percent)
  • 2 ks vajcia a 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru";i:10;s:40:"1 lyžica postrúhanej citrónovej kôry";i:11;s:22:"2 lyžice pudingového

Postup

Krok 1

Hladkú múku zmiešajte so špaldovou múkou, s kypriacim a práškovým cukrom. Pridajte studené maslo pokrájané na kúsky a vypracujte posýpku. Do posýpky pridajte vajcia, smotanu a urobte hladké cesto. Vložte do mikroténového vrecka a dajte do chladu na 30 minút odstáť.

Pripravte plnku: Tvaroh, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, citrónovú kôru a pudingový prášok zmiešajte. Nakoniec zapracujte sneh z bielkov.

Asi dve tretiny cesta rozvaľkajtea vyložte ním dno a boky formy s priemerom 26 cm. Na cesto rozotrite plnku. Zvyšné cesto rozvaľkajte, pokrájajte na pásy široké asi 2 cm a na plnke vytvorte mriežku. Pečte pri teplote 170 stupňov Celzia asi 25 minút. Vychladnutý mrežovník posypte práškovým cukrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS