Tvarohový mrežovník
5. 4. 2017, 19:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:20)

Tvarohový mrežovník
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks CESTO: 200 g hladkej múky
- 1 ks 100 g hladkej špaldovej múky
- 2 lyžice kypriaceho prášku
- 130 g
- 1 ks 100 g práškového cukru
- 2 ks vajcia a 2 lyžice kyslej smotany
- 1 ks práškový cukor
- 1 ks PLNKA: 750 g mäkkého jemného tvarohu (obsah tuku 4-6 percent)
- 2 ks vajcia a 100 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru";i:10;s:40:"1 lyžica postrúhanej citrónovej kôry";i:11;s:22:"2 lyžice pudingového
Postup
Krok 1
Hladkú múku zmiešajte so špaldovou múkou, s kypriacim a práškovým cukrom. Pridajte studené maslo pokrájané na kúsky a vypracujte posýpku. Do posýpky pridajte vajcia, smotanu a urobte hladké cesto. Vložte do mikroténového vrecka a dajte do chladu na 30 minút odstáť.
Pripravte plnku: Tvaroh, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, citrónovú kôru a pudingový prášok zmiešajte. Nakoniec zapracujte sneh z bielkov.
Asi dve tretiny cesta rozvaľkajtea vyložte ním dno a boky formy s priemerom 26 cm. Na cesto rozotrite plnku. Zvyšné cesto rozvaľkajte, pokrájajte na pásy široké asi 2 cm a na plnke vytvorte mriežku. Pečte pri teplote 170 stupňov Celzia asi 25 minút. Vychladnutý mrežovník posypte práškovým cukrom.