Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke
8. 9. 2011, 14:08

Reklama
Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg údenej bravčovej krkovičky
- 1 ks PL tuku
- 1 ks 0
- 2 l bieleho vína
- 1 ks 0
- 2 ks smotany
Postup
Krok 1
Mäso ponorte na 2 hod. do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušte a zo všetkých strán zľahka opečte na tuku. Pekáč s mäsom vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Po 15 min. prilejte víno a pekáč priklopte. Po ďalších 15 min. pridajte smotanu a duste zakryté ešte 50 min. Mäso občas prelievajte. Hotový pokrm nechajte ešte 10 min. uležať. V prípade potreby môžete omáčku zriediť alebo zjemniť smotanou. Mäso nakrájajte a podávajte preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.