Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke

Údená bravčovina v alobale
Reklama

Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg údenej bravčovej krkovičky
  • 1 ks PL tuku
  • 1 ks 0
  • 2 l bieleho vína
  • 1 ks 0
  • 2 ks smotany

Postup

Krok 1

Mäso ponorte na 2 hod. do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušte a zo všetkých strán zľahka opečte na tuku. Pekáč s mäsom vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Po 15 min. prilejte víno a pekáč priklopte. Po ďalších 15 min. pridajte smotanu a duste zakryté ešte 50 min. Mäso občas prelievajte. Hotový pokrm nechajte ešte 10 min. uležať. V prípade potreby môžete omáčku zriediť alebo zjemniť smotanou. Mäso nakrájajte a podávajte preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS