Valentínske minitortičky
15. 2. 2020, 14:10

Valentínske minitortičky
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 250 g polohrubej múky
- 125 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou
- 150 g kryštálového cukru
- 2 ks vajcia
- 250 ml cmaru
- 1 ks červená gélová farba
- 2 lyžice prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1 ks cukor podľa chuti";i:10;s:24:"1 ks vanilkový prášok";i:11;s:44:"1 ks Na ozdobu: maličké cukrové srdiečka";i:12;s:23:"1 ks farebné posypanie";i:13;s:13:"1 ks oblátka";i:14;s:14:"1 ks sušienka
Postup
Krok 1
Najprv vyšľaháme cukor s tukovou nátierkou. Šľaháme asi tri minúty, pridáme vajce a pokračujeme v šľahaní, kým zmes nie je krémová. Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia a plech vyložíme papierom na pečenie. Do vyšľahanej hmoty pridáme múku so štipkou soli a s práškom do pečiva. V cmare rozšľaháme potravinárske farbivo (stačí lyžičku) a farebnú zmes pridáme do misy s cestom. Všetko dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme vo vyhriatej rúre 20-30 minút.
Medzitým pripravíme krém. Do šľahača dáme mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový prášok alebo extrakt. Všetko spolu vyšľaháme na hladký krém. Z upečeného a úplne vychladnutého základu vykrajujeme guľatou formou kolieska. Kolieska spájame krémom, navrch ide ešte krém. Ozdobíme podľa fantázie.