- 45 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 800 gmalých nových zemiakov
- 200 gmorčacích pŕs
- 200 gfarebných paprík
- 1 kssoľ
Na marinádu:
- 1 ksprovensalské korenie
- 1 kskorenie na hydinu
- 1 ksmletá rasca
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 ksolej
Postup
Z oleja, mletého čierneho korenia, korenia na hydinu, mletej rasce a z provensalského korenia pripravíme marinádu.
Morčacie mäso nakrájame na kúsky a dáme do marinády. Necháme odstáť aspoň 20 minút.
Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme a osušíme. Ak sú väčšie, prekrojíme ich na polovice alebo nakrájame na hrubšie kolieska. Nové zemiaky: 8 dobrých rád
Očistené farebné papriky pokrájame na väčšie kúsky osolíme.
Na drevenú špajdľu striedavo napichujeme osolené zemiaky, kúsky marinovaného mäsa a farebné papriky. Špízy dáme do vymasteného pekáča, potrieme marinádou a upečieme vo vyhriatej rúre.