MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Večera z jedného pekáča: Zemiakový špíz s morčacím mäsom

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 800 g
    malých nových zemiakov
  • 200 g
    morčacích pŕs
  • 200 g
    farebných paprík
  • ks
    soľ

Na marinádu:

  • ks
    provensalské korenie
  • ks
    korenie na hydinu
  • ks
    mletá rasca
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    olej

Postup

Z oleja, mletého čierneho korenia, korenia na hydinu, mletej rasce a z provensalského korenia pripravíme marinádu.

Morčacie mäso nakrájame na kúsky a dáme do marinády. Necháme odstáť aspoň 20 minút.

Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme a osušíme. Ak sú väčšie, prekrojíme ich na polovice alebo nakrájame na hrubšie kolieska. Nové zemiaky: 8 dobrých rád 

Očistené farebné papriky pokrájame na väčšie kúsky osolíme.

Na drevenú špajdľu striedavo napichujeme osolené zemiaky, kúsky marinovaného mäsa a farebné papriky. Špízy dáme do vymasteného pekáča, potrieme marinádou a upečieme vo vyhriatej rúre.
smudge

Video