Veľkonočný baránok
21. 4. 2019, 17:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:25)

Reklama
Veľkonočný baránok
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 700 g vareného alebo tepelne upraveného údeného mäsa (najlepšie z bravčovej krkovičky)
- 1 ks údenú klobásu
- 8 ks bielych rožkov
- 1 ks vajec
- 100 ml mlieka
- 1 ks za hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica vegety
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu
Postup
Krok 1
Údené mäso, klobásu a rožky nakrájajte na menšie kocky. Rožky v miske pokvapkajte vlažným mliekom. Vylejte na ne rozmiešané vajcia, pridajte nakrájané mäso a klobásu. Ochuťte petržlenovou vňaťou, vegetou, korením a soľou. Všetky suroviny dôkladne zmiešajte a nechajte odpočinúť aspoň 30 minút. Potom zmes vylejte na pripravený plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 35 až 40 minút.