Reklama

Veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok
Reklama

Veľkonočný baránok

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 700 g vareného alebo tepelne upraveného údeného mäsa (najlepšie z bravčovej krkovičky)
  • 1 ks údenú klobásu
  • 8 ks bielych rožkov
  • 1 ks vajec
  • 100 ml mlieka
  • 1 ks za hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica vegety
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu

Postup

Krok 1

Údené mäso, klobásu a rožky nakrájajte na menšie kocky. Rožky v miske pokvapkajte vlažným mliekom. Vylejte na ne rozmiešané vajcia, pridajte nakrájané mäso a klobásu. Ochuťte petržlenovou vňaťou, vegetou, korením a soľou. Všetky suroviny dôkladne zmiešajte a nechajte odpočinúť aspoň 30 minút. Potom zmes vylejte na pripravený plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 35 až 40 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS