- 20 min.
- 4 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 600 gmalých okrúhlych zemiakov uvarených v šupke (varný typ A)
- 1 ksväčšia červená cibuľa
- 3 kstuhšie zavárané kapie
- 1 - 2 lyžicemajonézy light
- 2 lyžicesladko-kyslého olivového nálevu z kapie
- 1 lyžicaolivového oleja
- 2 lyžicecitrónovej šťavy
- 100 gsušenej šunky
- 20 ks- 30 g širokých hobliniek parmezánu
- 1 ksza hrsť čerstvých mätových lístkov
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
Postup
Zemiaky ošúpeme a vcelku necháme vychladiť. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, kapiu na pásiky a preložíme do väčšej misy. Majonézu vymiešame s nálevom, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka primiešame k zelenine, trocha osolíme a okoreníme. Šalát necháme odležať v chladničke. Pred podávaním ozdobíme preloženými plátkami sušenej šunky, hoblinami parmezánu a natrhanými mätovými lístkami. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.