MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Vidiecky zemiakový šalát: Verte, že sa poriadne najete!

  • 20 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 600 g
    malých okrúhlych zemiakov uvarených v šupke (varný typ A)
  • ks
    väčšia červená cibuľa
  • ks
    tuhšie zavárané kapie
  • 1 - 2 lyžice
    majonézy light
  • lyžice
    sladko-kyslého olivového nálevu z kapie
  • lyžica
    olivového oleja
  • lyžice
    citrónovej šťavy
  • 100 g
    sušenej šunky
  • 20 ks
    - 30 g širokých hobliniek parmezánu
  • ks
    za hrsť čerstvých mätových lístkov
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie

Postup

Zemiaky ošúpeme a vcelku necháme vychladiť. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, kapiu na pásiky a preložíme do väčšej misy. Majonézu vymiešame s nálevom, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka primiešame k zelenine, trocha osolíme a okoreníme. Šalát necháme odležať v chladničke. Pred podávaním ozdobíme preloženými plátkami sušenej šunky, hoblinami parmezánu a natrhanými mätovými lístkami. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.
smudge

Video