Reklama

Vidiecky zemiakový šalát: Verte, že sa poriadne najete!

Vidiecky zemiakový šalát

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Ani nemusíte diétovať, zdravý tanier máte na stole hneď.

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g malých okrúhlych zemiakov uvarených v šupke (varný typ A)
  • 1 ks väčšia červená cibuľa
  • 3 ks tuhšie zavárané kapie
  • 1 - 2 lyžica majonézy light
  • 2 lyžice sladko-kyslého olivového nálevu z kapie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 100 g sušenej šunky
  • 20 ks - 30 g širokých hobliniek parmezánu
  • 1 ks za hrsť čerstvých mätových lístkov";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:27:"1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Zemiaky ošúpeme a vcelku necháme vychladiť. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, kapiu na pásiky a preložíme do väčšej misy. Majonézu vymiešame s nálevom, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka primiešame k zelenine, trocha osolíme a okoreníme. Šalát necháme odležať v chladničke. Pred podávaním ozdobíme preloženými plátkami sušenej šunky, hoblinami parmezánu a natrhanými mätovými lístkami. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.