Vidiecky zemiakový šalát: Verte, že sa poriadne najete!
21. 1. 2022, 12:18 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:34)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Ani nemusíte diétovať, zdravý tanier máte na stole hneď.
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g malých okrúhlych zemiakov uvarených v šupke (varný typ A)
- 1 ks väčšia červená cibuľa
- 3 ks tuhšie zavárané kapie
- 1 - 2 lyžica majonézy light
- 2 lyžice sladko-kyslého olivového nálevu z kapie
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 100 g sušenej šunky
- 20 ks - 30 g širokých hobliniek parmezánu
- 1 ks za hrsť čerstvých mätových lístkov";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:27:"1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a vcelku necháme vychladiť. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky, kapiu na pásiky a preložíme do väčšej misy. Majonézu vymiešame s nálevom, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka primiešame k zelenine, trocha osolíme a okoreníme. Šalát necháme odležať v chladničke. Pred podávaním ozdobíme preloženými plátkami sušenej šunky, hoblinami parmezánu a natrhanými mätovými lístkami. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.