Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Výborná mäsová roláda

Diviačia roláda s mozaikou
Reklama

Výborná mäsová roláda

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg prerastenéhho bôčika
  • 10 ks dkg šunky
  • 10 ks dkg plátkového syra
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 ks horčica
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie

Postup

Krok 1

Mäso pomelieme na mlynčeku, osolíme, pridáme korenie a premiešame. Rozostrieme ho na nvlhčenú handru do tvaru obdĺžnika. Povrch mäsa potrieme horčicou. Na takto pripravený plát ukladáme šunka, plátkový syr. Potom pomocou handry zvinieme mäso do rolády a preložíme na plech. Povrch potrieme kyslou smotanou. Takto pripravenú roládu podlejeme vodou a dáme miecť. Môžeme si trocha smotanny nechať a v polovici pečenia roládu opäť potrieť. Ako prílohu podávama pyré a rôznu zeleninu.

Prajem dobrú chuť.

Autor: Ľuba Jarošová

Vyberáme pre vás niečo PLUS