Výborná mäsová roláda
11. 3. 2010, 2:23

Reklama
Výborná mäsová roláda
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg prerastenéhho bôčika
- 10 ks dkg šunky
- 10 ks dkg plátkového syra
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks horčica
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie
Postup
Krok 1
Mäso pomelieme na mlynčeku, osolíme, pridáme korenie a premiešame. Rozostrieme ho na nvlhčenú handru do tvaru obdĺžnika. Povrch mäsa potrieme horčicou. Na takto pripravený plát ukladáme šunka, plátkový syr. Potom pomocou handry zvinieme mäso do rolády a preložíme na plech. Povrch potrieme kyslou smotanou. Takto pripravenú roládu podlejeme vodou a dáme miecť. Môžeme si trocha smotanny nechať a v polovici pečenia roládu opäť potrieť. Ako prílohu podávama pyré a rôznu zeleninu.
Prajem dobrú chuť.
Autor: Ľuba Jarošová