- 45 min.
- 12 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 500 gpolohrubej múky
- 1 balíčekkypriaceho prášku
- 250 grastlinného tuku
- 100 gpráškového cukru
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 100 gkyslej smotany
- 2 ksvajcia
- 450 gvykôstkovaných višní
- 150 mlvišňového džúsu
- 150 gvišňového džemu
- 50 gpráškového cukru
- 1 balíčekZlatého klasu
- 150 gvlašských orechov
Postup
Z múky, kypriaceho prášku, tuku, cukru, zo smotany a z vajec vypracujeme vláčne cesto. Približne jednu štvrtinu z neho odložíme do chladničky.
Zvyšok cesta roztlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie a poukladáme vykôstkované višne.
Vo višňovom džúse rozmiešame džem, cukor a Zlatý klas. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Vychladnutý krém navrstvíme na cesto. Odložené cesto z chladničky zmiešame s orechmi pomletými nahrubo a nastrúhame navrch koláča. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.