Reklama

Vyskúšajte tento koláč s posýpkou. Milovníci višní si prídu na svoje

Višňový koláč s posýpkou

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Tento koláč pripomína prázdniny u starkej. Tá vôňa je neskutočná a o chuti ani netreba hovoriť. Chrumkavý a kyslí, jednoducho mňam.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 250 g rastlinného tuku
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 ks vajcia
  • 450 g vykôstkovaných višní
  • 150 ml višňového džúsu
  • 150 g višňového džemu";i:10;s:24:"50 g práškového cukru";i:11;s:26:"1 balíček Zlatého klasu";i:12;s:25:"150 g vlašských orechov

Postup

Krok 1

Z múky, kypriaceho prášku, tuku, cukru, zo smotany a z vajec vypracujeme vláčne cesto. Približne jednu štvrtinu z neho odložíme do chladničky.

Krok 2

Zvyšok cesta roztlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie a poukladáme vykôstkované višne.

Krok 3

Vo višňovom džúse rozmiešame džem, cukor a Zlatý klas. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Vychladnutý krém navrstvíme na cesto. Odložené cesto z chladničky zmiešame s orechmi pomletými nahrubo a nastrúhame navrch koláča. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 25 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.