Zapekaná ryža so syrom a mäsom
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:59)

Reklama
Zapekaná ryža so syrom a mäsom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g ryže
- 100 g mletého bravčového mäsa
- 5 ks vajec
- 1 ks smotana na šľahanie
- 1 ks stredná cibuľa
- 1 ks pór
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks čierne korenie
- 1 ks petržlenová vňať
- 1 ks muškátový orech";i:10;s:43:"1 ks 100-150 g tvrdého syra na strúhanie.
Postup
Krok 1
Na panvici osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku do zlatista, pridáme mleté mäso a tiež smažíme, pridáme cesnak, korenie, čerstvú petržlenovú vňať. Dáme si uvariť ryžu (môže byť aj vo varných sáčkoch) a v hrnci si uvaríme na plátky postrúhaný pór s nastrúhaným muškátovým orechom. Keď je všetko osmažené, dáme na pekáč upražené mäso, na to pór a nakoniec ryžu. Zmiešame päť vajec so smotanou na šľahanie, pridáme korenie, soľ a podľa chuti iné ingrediencie a rovnomerne vylejeme na zmes, ktorú už máme v pekáči. Na vrch ešte posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a necháme pekne zapiecť.