Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami

Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami
Reklama

Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 800 g mladej tekvice
  • 1-2 ks strúčiky cesnaku
  • 3 ks vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 150 ml sladkej smotany
  • 150 ml mlieka
  • 100 g prerastenej slaniny
  • 1 ks olej
  • 2 lyžice lupienkov mandlí
  • 100 g syra eidam";i:10;s:18:"1 ks listy šalvie";i:11;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Tekvicu očistite a nahrubo nastrúhajte. Vajcia vyšľahajteso smotanou, s mliekom, múkou, prelisovaným cesnakom,lístkami šalvie a s väčšinou nastrúhaného syra.Slaninu nakrájajte na malé kocky a opečte zvlášť na panvici.Spolu s vajcovou zmesou pridajte k tekvici a vlejte do vymastenej zapekacej nádoby.Dajte do rúry vyhriatejna 180 °C a pečte 20 až25 minút. Pár minút predkoncom pečenia posyptetekvicovú zmes zvyšnýmsyrom, mandľovými lupienkamia dopečte.

Vyberáme pre vás niečo PLUS