Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami
18. 6. 2017, 12:23

Reklama
Zapekaná tekvica so slaninou a s mandľami
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 800 g mladej tekvice
- 1-2 ks strúčiky cesnaku
- 3 ks vajcia
- 200 g hladkej múky
- 150 ml sladkej smotany
- 150 ml mlieka
- 100 g prerastenej slaniny
- 1 ks olej
- 2 lyžice lupienkov mandlí
- 100 g syra eidam";i:10;s:18:"1 ks listy šalvie";i:11;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Tekvicu očistite a nahrubo nastrúhajte. Vajcia vyšľahajteso smotanou, s mliekom, múkou, prelisovaným cesnakom,lístkami šalvie a s väčšinou nastrúhaného syra.Slaninu nakrájajte na malé kocky a opečte zvlášť na panvici.Spolu s vajcovou zmesou pridajte k tekvici a vlejte do vymastenej zapekacej nádoby.Dajte do rúry vyhriatejna 180 °C a pečte 20 až25 minút. Pár minút predkoncom pečenia posyptetekvicovú zmes zvyšnýmsyrom, mandľovými lupienkamia dopečte.