- 30 min.
- 5 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
- 1 ksuvarené kuracie prsia
- 10 mloleja
- 3 ksmladé cibuľky
- 300 mlmlieka
- 2 ksvajcia
- 120 gpolohrubej múky
- 2 čajové lyžičkykypriaceho práškukypriaceho prášku
- 70 gnastrúhaného tvrdého syra
- 10 clmaslo na vymazanie foriem
- na posypaniemleté čierne korenie
- štipkasoli
Postup
Kuracie prsia nakrájajte. Na oleji opečte pokrájané biele časti mladých cibuliek, pridajte mäso, osoľte, okoreňte a premiešajte.
V mlieku vyšľahajte žĺtky a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Pridajte opraženú cibuľku s ochuteným mäsom, syr, polovicu pokrájanej zelenej cibuľkovej vňate a premiešajte. Nakoniec vmiešajte sneh z bielkov.
Masou naplňte formičky vymastené maslom a zapečte pri teplote 175 °C. Nákyp podávajte teplý, ozdobený cibuľkovou vňaťou a so cherry paradajkami.