Reklama

Zapekané plnené šampiňóny

Zapekané plnené šampiňóny
Reklama

Zapekané plnené šampiňóny

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks šunka
  • 1 ks eidam
  • 1 ks syr Niva
  • 1 ks biele mleté korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks steakové šampiňóny (veľké) 8 ks
  • 1 ks smotana
  • 1 ks olej
  • 1 ks brokolica

Postup

Krok 1

Umytú brokolicu dáme variť do osolenej vody. Šampiňóny vydlabeme, odstránime nožičky. Tento "odpad" nakrájame na malé kúsky, spolu s nakrájanou šunkou a nastrúhaným eidamom. Uvarenú brokolicu nakrájanú na malé kúsky zamiešame do pripravenej plnky. Zmes okoreníme, osolíme a plníme do klobúkov šampiňónov. Takto naplnené ich dáme zhruba na 10-15 minút piecť na vymastený plech. Počas pečenia si pripravíme omáčku z Nivy, trochu eidamu a smotany, ktorú krátko povaríme. Touto omáčkou polejeme šampiňóny na tanieri. Podávame s upečeným toastovým chlebom.