Zapekané plnené šampiňóny
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:59)

Reklama
Zapekané plnené šampiňóny
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks šunka
- 1 ks eidam
- 1 ks syr Niva
- 1 ks biele mleté korenie
- 1 ks soľ
- 1 ks steakové šampiňóny (veľké) 8 ks
- 1 ks smotana
- 1 ks olej
- 1 ks brokolica
Postup
Krok 1
Umytú brokolicu dáme variť do osolenej vody. Šampiňóny vydlabeme, odstránime nožičky. Tento "odpad" nakrájame na malé kúsky, spolu s nakrájanou šunkou a nastrúhaným eidamom. Uvarenú brokolicu nakrájanú na malé kúsky zamiešame do pripravenej plnky. Zmes okoreníme, osolíme a plníme do klobúkov šampiňónov. Takto naplnené ich dáme zhruba na 10-15 minút piecť na vymastený plech. Počas pečenia si pripravíme omáčku z Nivy, trochu eidamu a smotany, ktorú krátko povaríme. Touto omáčkou polejeme šampiňóny na tanieri. Podávame s upečeným toastovým chlebom.