Zapekané plnené šampiňóny
20. 2. 2014, 13:23

Reklama
Zapekané plnené šampiňóny
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 8 ks stredne veľkých šampiňónov
- 1 ks mlieko
- 1/2 ks citróna
- 1 ks zeleninovú koreniacu zmes
- 1 ks soľ
- 1 ks cibuľu
- 80 g šunky
- 1 ks roztierateľný smotanový syr
- 8 ks menších v šupke uvarených zemiakov
- 1 ks smotanu";i:10;s:10:"1 ks vajce";i:11;s:24:"100 g strúhaného syra.
Postup
Krok 1
Umytú brokolicu dáme variť do osolenej vody. Šampiňóny vydlabeme, odstránime nožičky. Tento "odpad" nakrájame na malé kúsky, spolu s nakrájanou šunkou a nastrúhaným eidamom. Uvarenú brokolicu nakrajanú na malé kúsky zamiešame do pripravenej plnky. Zmes okoreníme, osolíme a plníme do klobúkov šampiňónov. Takto naplnené ich dáme zhruba na 10-15 minút piecť na vymastený plech. Počas pečenia si pripravíme omáčku z Nivy, trochu eidamu a smotany, ktorú krátko povaríme. Touto omáčkou polejeme šampiňóny na tanieri. Podávame s upečeným toastovým chlebom.