Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekané plnené šampiňóny

Zapekané plnené šampiňóny
Reklama

Zapekané plnené šampiňóny

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 8 ks stredne veľkých šampiňónov
  • 1 ks mlieko
  • 1/2 ks citróna
  • 1 ks zeleninovú koreniacu zmes
  • 1 ks soľ
  • 1 ks cibuľu
  • 80 g šunky
  • 1 ks roztierateľný smotanový syr
  • 8 ks menších v šupke uvarených zemiakov
  • 1 ks smotanu";i:10;s:10:"1 ks vajce";i:11;s:24:"100 g strúhaného syra.

Postup

Krok 1

Umytú brokolicu dáme variť do osolenej vody. Šampiňóny vydlabeme, odstránime nožičky. Tento "odpad" nakrájame na malé kúsky, spolu s nakrájanou šunkou a nastrúhaným eidamom. Uvarenú brokolicu nakrajanú na malé kúsky zamiešame do pripravenej plnky. Zmes okoreníme, osolíme a plníme do klobúkov šampiňónov. Takto naplnené ich dáme zhruba na 10-15 minút piecť na vymastený plech. Počas pečenia si pripravíme omáčku z Nivy, trochu eidamu a smotany, ktorú krátko povaríme. Touto omáčkou polejeme šampiňóny na tanieri. Podávame s upečeným toastovým chlebom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS