Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekané rybie filé

Kapor po cigánsky
Reklama

Zapekané rybie filé

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Mrazené rybie filé
  • 1 ks mlieko
  • 1 ks zemiaky
  • 1 ks maslo
  • 1 ks strúhanka
  • 1 ks podrvené kukuričné lupienky alebo hrubá krupica
  • 1 ks soľ
  • 1 ks paprika
  • 1 ks rôzne korenie podľa chuti
  • 1 ks kyslá smotana";i:10;s:21:"1 ks korenie na pizzu";i:11;s:21:"1 ks nastrúhaný syr

Postup

Krok 1

Filé dáme rozmraziť do misky s mliekom. Zemiaky uvarené v šupke nakrájame na tenké kolieska (zemiaky môžu byť aj surové; zapekanie potom trvá trochu dlhšie, no zemiaky sú šťavnatejšie). Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, vysypeme strúhankou, lupienkami alebo krupicou, poukladáme vrstvu zemiakov, posolíme, pokoreníme podľa chuti, polejeme kyslou smotanou, na takto pripravené zemiaky nakrájame kúsky masla. Rovnako pripravíme druhú vrstvu zemiakov. Napokon osušíme filé, kúsky naukladáme na pripravené zemiaky, osolíme, polejeme smotanou, posypeme paprikou a trošku korením na pizzu. Ak povrch posypeme aj strúhaným syrom, tak jedlo konzumujeme len teplé, aby syr zostal mäkký; ak nie, výborne chutí aj studené. Zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Jedlo môžeme pripraviť rovnako aj na platni v hrncoch s dvojitým dnom. Podávame so zeleninovým šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS