Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zbojnícka polievka

Hustá polievka s údeným mäsom
Reklama

Zbojnícka polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks ½ kg baraniny
  • 2 ks veľké cibule
  • 1 lyžica masti
  • 3 ks malé zemiaky
  • 2 hrste zelenej fazuľky
  • 1 ks ¼ lyžičky sladkej červenej papriky
  • 1 ks ½ bobkového listu
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 1 ks soľ
  • 1 ks rasca";i:10;s:22:"1 lyžica hrubej múky

Postup

Krok 1

Na masti dozlatista osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme sladkú červenú papriku, mäso, ktoré sme nakrájali na kocky, osolíme, pridáme bobkový list a rozdrvenú rascu. Mäso podlejeme vodou a dusíme domäkka. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a zelenú fazuľku, ktorú sme nakrájali na šikmé kúsky a spolu dovaríme. Nakoniec prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali múku a necháme zovrieť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS