Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zeleninová polievka po provensálsky

Blesková polievka
Reklama

Zeleninová polievka po provensálsky

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 ks g  mrkvy
  • 350 g strukov zelenej fazuľky
  • 1 ks pór
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • 2 ks paradajky
  • 350 g karfiolu
  • 200 g cukiny
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks tenké špagety (spagettini)
  • 1 ks bazalka";i:10;s:25:"1 ks petržlenová vňať";i:11;s:11:"1 ks cesnak";i:12;s:19:"1 ks olivový olej.

Postup

Krok 1

Na olivovom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu pokrájanú na kocky a pór. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, zalejeme 2 litrami vody, pridáme karfiol rozobraný na malé ružičky, cukinu pokrájanú na kocky, ošúpané, nakrájané a semiačok zbavené paradajky, pokrájanú zelenú fazuľku a špagety polámané na menšie kúsky. Rozmixujeme bazalku, cesnak, petržlenovú vňať a olivový olej. Rozmixovanú zmes vylejeme do polievky a premiešame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS