Zeleninová polievka po provensálsky
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Zeleninová polievka po provensálsky
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 ks g mrkvy
- 350 g strukov zelenej fazuľky
- 1 ks pór
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 2 ks paradajky
- 350 g karfiolu
- 200 g cukiny
- 1 ks cibuľa
- 1 ks tenké špagety (spagettini)
- 1 ks bazalka";i:10;s:25:"1 ks petržlenová vňať";i:11;s:11:"1 ks cesnak";i:12;s:19:"1 ks olivový olej.
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu pokrájanú na kocky a pór. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, zalejeme 2 litrami vody, pridáme karfiol rozobraný na malé ružičky, cukinu pokrájanú na kocky, ošúpané, nakrájané a semiačok zbavené paradajky, pokrájanú zelenú fazuľku a špagety polámané na menšie kúsky. Rozmixujeme bazalku, cesnak, petržlenovú vňať a olivový olej. Rozmixovanú zmes vylejeme do polievky a premiešame.